فیزیوتراپی واژینال

فیزیوتراپی واژینال واژن اندام تناسلی زنان مهبل زنانگی با بایوفیدبک

فهرست مطالب :

تعریف بیماری های واژینال

فیزیوتراپی واژینال یک رویکرد حیاتی در بهبود کیفیت زندگی زنان است که می‌ تواند تأثیر بسیار مثبت و عمیق بر سلامت و آسایش ایشان داشته باشد. این متد درمان فیزیوتراپی ، با دستگاه های فیزیوتراپی و به صورت فیزیکی و با تمرین درمانی صورت می پذیرد.

این درمان به زنان کمک می‌ کند تا با مشکلاتی مانند درد و ناراحتی در نواحی واژینال ، کاهش لذت جنسی ، و حتی تنش‌ های عضلات واژن مقابله کنند.

یکی از مزایای بزرگ فیزیوتراپی واژینال این است که از روش‌ های غیرجراحی برای حل مشکلات مربوط به سلامت جنسی استفاده می‌ کند. این درمان به زنان امکان می‌ دهد تا بدون نیاز به جراحی‌ های پرهزینه ، به زندگی جنسی سالم و لذت بخش خود بازگردند.

فرآیند فیزیوتراپی واژینال ممکن است شامل تمرینات کششی و تقویتی مخصوص ، تکنیکهای تنفسی و منوال تراپی (روش‌ های ماساژ) باشد که به تقویت عضلات کف لگن و واژن کمک می‌ کنند. همچنین ، آموزش‌ های مربوط به نگرش و شیوه‌ های تحریک جنسی می‌ تواند به زنان در بهبود تجربه جنسی آنها کمک کند.

به طور کلی ، فیزیوتراپی واژینال نه تنها به بهبود مشکلات جسمی زنان کمک می‌ کند ، بلکه در افزایش اعتماد به نفس و بهبود روابط جنسی نیز موثر می باشد. از این رو ، این رویکرد به عنوان یک راه حل کامل و جذاب برای بهبود کیفیت زندگی زنان معرفی می‌ شود که با تأثیر مثبتی عمیق در زندگی آنها می‌ تواند همراه باشد.

در بخش زیر به معرفی برخی از بیماری های واژینال قابل درمان با فیزیوتراپی کف لگن می پردازیم :

اختلالات واژینال قابل درمان با فیزیوتراپی کف لگن

  • اختلال در ارگاسم بانوان : در برخی موارد بعد از بارداری طبیعی به علت جراحی های موضعی ممکن است تا چند ماه این اختلال ظاهر گردد.

  • گشادی دهانه واژن : شل بودن عضلات واژن که مانع از لذت جنسی در نزدیکی می گردد.

  • واژینیسموس : اسپاسم یا اختلال عضلات عمقی واژن که مانع از دخول می گردد یا دخول را بسیار دردناک می کند.

  • بی اختیاری ادرار اورژانسی یا فوریتی : ضعف در نگهداری ادرار

  • بی اختیاری استرسی ادرار : ریزش ادرار در اثر عطسه ، سرفه ، خنده و بلند کردن اجسام

  • شب ادراری

  • احتباس ادرار یا تنبلی مثانه

  • والوودینیا : سوزش و درد در واژن

  • دردهای قاعدگی

  • درد در ناحیه لگن

  • افتادگی مثانه در واژن

  • پایین افتادن رحم

  • آسیب های زایمان طبیعی

این مطلب را مطالعه فرمایید:
نحوه درمان فیزیوتراپی با دستگاه دیاترمی

سوالات متداول در خصوص بیماری های واژینال

آیا بیماری های واژینال نظیر افتادگی مثانه ، واژینیسموس ، اختلال ارگاسم و بی اختیاری ادرار بدون جراحی قابل درمان هستند؟

بلی ، درمان این بیماری ها خصوصاً در مراحل ابتدایی در صورتیکه اعصاب آن نواحی در اثر جراحی یا تصادف قطع نشده باشند ، کاملاً با فیزیوتراپی بیوفیدبک کف لگن قابل درمان می باشند.

آیا درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی درد دارد ؟

خیر ، فیزیوتراپی به علت ساختار متفاوت در التیام بخشی و کاهش درد و همچنین نحوه درمان بیماری ها با علوم طبیعی (فیزیک) و همچنین کاربرد جریان های الکتریکی در بهبود موضع درد ، به گفته درمانجویان درمان بدون درد و مطلوبی می باشد ، در کل نظرات نسبت به درمان بیوفیدبک و اثرات آن مثبت میباشد.

آیا بی اختیاری ادرار بعد از زایمان طبیعی است؟

خیر به هیچ عنوان ، کلیه اختلالات بعد از زایمان از قبیل (افتادگی مثانه ، افتادگی رحم ، شل شدگی عضلات واژن ، اختلال ارگاسم ، بی اختیاری ادرار یا ریزش ادرار قطره ای ، بی اختیاری مدفوع ، بی اختیاری گاز ، یبوست ) باید توسط فیزیوتراپیست متخصص کف لگن مورد معاینه و درمان قرار گیرند. این بیماری ها به واسطه فرهنگ غلط و عدم آموزش مادر باردار ، طبیعی جلوه داده می شود ولی به هیچ عنوان طبیعی نیستند و به تدریج ممکن است حادتر شده و درمان طولانی و سخت تر و در برخی موارد نیاز به جراحی باشد.

درمان بیماری های واژینال ، آسیب های زایمان یا (آسیب های واژینال) چگونه است؟

خانم های باردار بعد از بارداری به علت کش آمدگی های شدید عضلات اطراف لگن ، در حین زایمان و همچنین در حین بارداری دچار ضعف ، اسپاسم یا اختلال عملکرد در عضلات کف لگن خود شده و به یک یا چندین بیماری ناخواسته دچار می شوند ، لذا جهت درمان این اختلالات فیزیوتراپیست متخصص کف لگن ابتدا نوع و شدت اختلال ( ضعف یا اسپاسم )  این عضلات را به کمک دستگاه بایوفیدبک اندازه گیری کرده و سپس با فنون فیزیوتراپی و ایجاد یک برنامه تمرین درمانی منحصر به فرد برای هر شخص و همچنین ارسال پالس های الکتریکی مختص عضلات مربوطه ، از شدت اختلال کاسته ، عضله را بازآموزی و به حال اول بازمیگرداند.

این مطلب را مطالعه فرمایید:
سوالات متداول فیزیوتراپی جنرال

درمان افتادگی مثانه چگونه درمان می شود؟

افتادگی مثانه در کانال واژن یکی از عوارض زایمان طبیعی به واسطه عدم آموزش های لازم قبل از بارداری و در حین بارداری است که می تواند باعث عوارض جسمی نامطلوب و بروز درد در نواحی شکمی و تناسلی گردد ، حتی ممکن است در درجات بالای افتادگی فرد مثانه خود را در واژن مشاهده نماید.
این عارضه پس از معاینه ابتدا درجه آن مشخص می گردد و سپس توسط فیزیوتراپیست متخصص کف لگن با برنامه ریزی فشرده جهت تمرین درمانی پیوسته با درمانجو همراهی می نماید.

در کنار تمرین درمانی با تحریک الکتریکی و تقویت عضلات عمقی لگن با دستگاه بایوفیدبک ، درمانجو هر جلسه ، نموداری از بهبود خود را مشاهده و برای وی ایجاد انگیزه می نماید.

دردهای دوران قاعدگی چگونه تسکین می یابند؟

بسیاری از دردهای دوران قاعدگی قبل و حین زمان تخمک گذاری به نقطه اوج خود می رسند ، در این دوران عضلات عمقی منتهی به تخمدان ها به واسطه حرکت های چند جهتی تخمدان در حین رهاسازی تخمک ، تحت فشار قرار گرفته و به همین دلیل یک سری دردهای منتشره در اعماق شکم و یک سری دردهای متمرکز در پایین شکم مشاهده می گردد ، در صورتیکه این دردها به مرحله ای رسید که فرد را ناتوان از تحمل آن کرد ، از طریق فنون و دستگاه های فیزیوتراپی شامل ترموتراپی (دما درمانی) ، ارسال پالس و تحریک الکتریکی و همچنین تجویز تمرینات رهاسازی عضلات تا حد بسیار زیادی درد را کنترل و تسکین می دهند.

گشادی واژن بعد از زایمان به چه صورت بدون جراحی درمان می شود؟

در صورتیکه گشادی واژن بعد از ۴ هفته از زایمان به حالت طبیعی خود باز نگشت ، پس از مراجعه به فیزیوتراپیست متخصص کف لگن ، توسط سنسور اندازه گیری فشار واژینال ( پروب واژینال ) که فشار عضلات عمقی واژن را اندازه گیری می کند مورد ارزیابی قرار گرفته و عددی برای انقباض عضلات سرتاسر واژن مشخص می گردد ، نوع اختلال ارزیابی و پس از آن از روی نمودار ، تعداد جلساتی جهت درمان توسط تکنیک بایوفیدبک و همچنین تجویز تمرین هایی برای بکارگیری عضلات عمقی غیر قابل دسترس ، بعد از طی چند جلسه آثار بهبودی ظاهر و واژن به حالت طبیعی خود باز میگردد.

بهترین درمان آسیب های زایمان چیست؟

فیزیوتراپی عضلات کف لگن | فیزیوتراپی کف لگن | فیزیوتراپی پلویک | فیزیوتراپی بایوفیدبک | بایوفیدبک کف لگن | بیوفیدبک عضلات کف لگن | بایوفیدبک تراپی | آموزش بیوفیدبک | فیزیوتراپی عضلات پرینه | مانومتری عضلات کف لگن | فیزیوتراپی واژینال | فیزیوتراپی رکتال.

این مطلب را مطالعه فرمایید:
تنگی کانال نخاعی

 این اسامی در بین جامعه پزشکی برای این روش در نظر گرفته شده و فقط در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می گردد.

احتباس ادرار یا به اصطلاح عامیانه تنبلی مثانه چگونه درمان می شود؟

یکی از بیشترین مراجعات بعد از زایمان در خصوص اختلال در عملکرد مثانه یا به اصطلاح تنبلی مثانه می باشد که به واسطه فشار های ناشی از حرکت جنین بر روی عضلات کف لگن و آسیب های جزئی حین زایمان پدید می آید. بیشترین آسیب را رشته عضلات کف لگن یا عضلات پرینه می بینند و بعد از اختلالات ادراری مانند احتباس ادرار یا بی اختیاری ادرار پدید می آید. جای نگرانی نیست با پیشرفت تکنولوژی این عضلات عمقی تقریباً غیر قابل دسترس با سنسورهای ویژه ای که در بدنه آنها قطعات الکترونیکی بسیار ریز تعبیه شده برای ما شرح وضعیت این عضلات را نمایان کرده و با کمک نرم افزارهای پیشرفته پالس های زمانبندی شده به عضلات ارسال کرده و پژواک آن را هم به لحاظ زمان بندی هم به لحاظ میزان فشار ثبت می کند و لحظه به لحظه درمان توسط این تکنولوژی که به اصطلاح بایوفیدبک نامیده می شود قابل ملاحظه است.

مورد دومی که ممکن است رخ دهد مسئله اختلال در ارسال پیام عصبی است. از ما بین عضلات کف لگن اعصاب بسیار زیادی عبور کرده است که یکی از آن اعصاب وظیفه انقباض و انبساط عضله نگهداری و خروج ادرار را دارد و در صورتیکه در فشار قرار گرفته باشد و آسیب دیده باشد وظیفه خود را درست انجام نمی دهد ، لذا در صورتیکه عضلات کف لگن انقباض و انبساط درست و زمانبندی صحیح داشته باشند باید به سراغ عملکرد این اعصاب برویم و توسط تمرین درمانی عملکرد آنها را بازیابی کنیم تا بلافاصله بعد از احساس پر شدن مثانه و رجعت فرد به دستشویی دستور پر شدن را برای مغز ارسال و در پی آن تخلیه ادرار را صادر و تا آخرین قطرات مایع انباشته شده این فرمان ادامه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *